Gå til innhold
☰ Meny

Hvordan finne den rette?

Jakter du på drømmedamen eller drømmeprinsen? Hvordan kan du finne en som passer med deg, en som ligner, som har de samme holdninger og verdier og som drømmer om deg og verdsetter den du er.

Leter du etter den rette? Hvor leter du? Måten du leter på og hvor du leter kan bli avgjørende for hvem du får napp hos. Mannens seksualdrift vekkes først og fremst gjennom synet, og kvinnens først og fremst ved berøring.Dersom en oppmuntrer disse driftene i jakten på den rette, vil en få napp hos dem som lar driftene og følelsene styre. Det finnes mange gutter som har øvd opp kropp og sinn til lydighet mot verdiene de har satt, og disse guttene tiltrekkes av samme type jenter.

Derfor kjære jenter; det er kjekt å kle seg fint og moteriktig, men tenk litt over at klærne sender signaler og kan føre til at du blir oppfattet på en annen måte enn du ønsker. De fleste liker å være fine, og det føles herlig å bli beundret og få oppmerksomhet. Og det er helt sant, – det er en lett og garantert effektfull måte å få oppmerksomhet fra gutter og menn på, det å kle kroppen med tettsittende, utringede og utfordrende klær. Men ikke la måten du kler deg på være til hinder for at du blir beundret og respektert for den du er. Fysisk tiltrekning og sex alene, er ikke nok dersom man ønsker et forhold som varer. Det er ikke noe kjekt å bli gammel sammen med en som valgte deg pga kroppen din og som er glad i å se på jenter. Det er mye lurere å ha fokus på indre kvaliteter som kan vokse seg sterkere og vakrere etter hvert som vi blir eldre. Gutter tiltrekkes av jenter som er oppriktig interessert i dem og ser skatten på dypet av hjertet deres. Gutter trenger forsikring om at du ser noe verdifullt i dem og tror på dem.

Og Gutter; dersom dere bare lar hormonene velge jente for dere, kan dere komme til å overse om hun er overfladisk, selvsentrert og helt avhengig av din stadige beundring og oppmuntring. En jente som bruker kropp og utseende for å få og kontrollere menn, kan ha problemer med å forstå hvor hun bør sette grensene.  Jenter trenger gutter som viser dem ære og respekt og behandler dem som en verdifull juvel og som får dem til å føle seg trygg, sikker og beskyttet.

Både gutter og jenter trenger å føle seg spesiell, verdsatt og begavet. Vinn deg en kjærest med å være imøtekommende og vennlig. Vis interesse for hverandre og gå inn for å oppdage hva den andre brenner for. Dersom du har drømmer og planer for livet ditt, bør det passe med det den andre brenner for. Dersom du drømmer om misjonstjeneste, bør du finne en som også gjør det.

Derfor er det viktig at du først bruker tid på å finne ut hvem du selv er, slik at du kan vite hvem som kan passe sammen med deg.

Når du ser etter en kjæreste, så let etter en som er uselvisk, som verdsetter deg og som tror på den du er som menneske. Du trenger en sunn person som ikke trenger en kjæreste for å løfte opp sitt eget selvbilde eller sosiale status. Velg en som ikke er forførende og styrt av emosjonelle behov, men som er veltilpasset og trygg på seg selv. En jente og gutt med selvrespekt, utstråler verdighet. Bli en slik og let etter en slik.

Du kan ikke gi noe du ikke har, så du kan ikke elske andre før du elsker deg selv. Jesus sa: «Du skal elske din neste som deg selv.» Mark 12,31 Og Paulus sier at «På samme måte skal mennene elske sine koner som sin egen kropp. Den som elsker sin kone, elsker seg selv. Ingen har noen gang hatet sin egen kropp. Nei, man gir kroppen næring og pleier den på samme måte som Kristus gjør med menigheten.» Ef 5,28-29

Gud elsker oss og vil at vi skal lære å elske oss selv.
Det er først når vi elsker oss selv at vi kan elske andre.