Gå til innhold
☰ Meny

Videosnutt: Jakten på den rette

Er du på jakt etter den rette? Ser du etter en kjæreste? Jakten på den rette kan være vanskelig og stressende. Derfor utfordrer Maria Celine Lundeby deg til å tenke på tre ting når du ser etter en kjæreste. 1. Det finnes bra guttter 2. Det haster ikke 3. Gjør ting i riktig rekkefølge.

Aktuelle bibelvers:

Matteus 6,31-34 Så gjør dere ikke bekymringer, og si ikke: ‘Hva skal vi spise?’ eller: ‘Hva skal vi drikke?’ eller: ‘Hva skal vi kle oss med?’ Alt dette er hedningene opptatt av. Men den Far dere har i himmelen, vet jo at dere trenger alt dette. Søk først Guds rike og hans rettferdighet, så skal dere få alt det andre i tillegg. Så gjør dere ingen bekymringer for morgendagen; morgendagen skal bekymre seg for seg selv. Hver dag har nok med sin egen plage.

Salme 37,4-5 Ha din lyst og glede i Herren, så gir han deg alt ditt hjerte ber om! Legg din vei i Herrens hånd! Stol på ham, så griper han inn.

1 Tessalonikerbrev 4,3-7 For dette er Guds vilje: at dere skal være hellige, så dere holder dere borte fra hor. Hver av dere skal vite å vinne seg sin egen kone i hellighet og ære, ikke i sanselig begjær som hedningene; de kjenner jo ikke Gud. Ingen må krenke eller utnytte sin bror på noen måte. Herren straffer alt slikt, det har vi tidligere sagt dere klart og tydelig. For Gud kalte oss ikke til urenhet, men til et hellig liv.

Salme 25,12 Hver den som frykter Herren, lærer av ham den vei han skal velge.

Lukas 10,41-42 Men Herren svarte henne: «Marta, Marta! Du gjør deg strev og uro med mange ting. Men ett er nødvendig. Maria har valgt den gode del, og den skal ikke tas fra henne.»

Spørsmål til samtale og refleksjon

  • Hvordan var din umiddelbare reaksjon på videoklippet?
  • Hva tenker du om påstanden: Det er viktig å bli trygg på hvem du selv er, før du går inn i et forhold?
  • Hva ser du etter i en kjæreste? Er det for eksempel viktig at dere har samme tro?
  • Hvor viktig er det for deg å ha en kjæreste?
  • Hvordan kan du vite at den du liker er ”den rette”?
  • Hva slags råd tror du Gud hadde gitt deg når du ser etter en å dele livet med?
  • Hva tenker du om "Jakten på den rette"

Bibelen viser deg at Gud har en plan for livet ditt. Har du tenkt på at Gud bryr seg om hvem du skal være sammen med? Hvem du etter hvert skal gifte deg med? Legg også dette i hans hender. Lykke til med jakten på den rette!

Publisert med tillatelse fra Preik.tv