Gå til innhold
☰ Meny

Kreative kjærester

Kan kjærester gjøre noe annet sammen enn å kysse, klappe og klemme? Vegard og Hilde gir deg noen gode forslag til fritidsaktiviteter.

– Vi er vel sånn passe kreative i det vi finner på sammen. Hilde Torland og Vegard Ask (begge 18) fra Nærbø har vært sammen to ganger i til sammen to år, og synest de har det veldig bra sammen.
– Vi har det aldri kjedelig i alle fall. Vi prøver å være varierte i det vi finner på. Hvis vi ikke tenker på det, blir det typisk mye film og fjernsyn. Vi går på kino av og til, andre ganger går vi ut og spiser. Å spille Monopol er en slagar, så det har vi gjort mange ganger. Det varer lenge og fyller tomrommet. Andre ganger kan vi lage middag sammen eller gå på turer. De siste månedene har vi dessuten gått på salsakurs.

«Det er viktig å ha felles interesser»

– Er alt dette typisk for kjærestepar?
– Vi er vel ikke revolusjonerende ulike andre par. Salsakurset er kanskje litt spesielt, tror Vegard. De påstår at de har blitt ganske flinke i dansen det siste halve året.
– Ville du gjort det samme som du gjør nå dersom du var singel?
– Det hadde nok ikke blitt noe salsakurs. Så ville jeg nok vært mer sammen med andre venner om kveldene, seier Vegard.
– Det er viktig å ha felles interesser. Da er begge gira på det. Vi var gode venner allerede før vi ble sammen også, så det har ikke kommet så mange overraskelser etterpå, seier Hilde.
– Jeg er nok litt mer gira på film enn Hilde, og hun er litt mer gira på salsa. Eller: Nå er jeg også ganske gira på salsa, selv om jeg var skeptisk i starten, kommenterer Vegard
– Da var det ganske sprekt gjort at du stilte opp likevel?
– Enten det, eller så er jeg en tøffel, smiler han.

«Vi blir bedre kjent med hverandre når vi gjør ting sammen»

Hilde og Vegard tror det er viktig å bruke mye tid sammen, både de to alene og sammen med andre. De har mange felles venner, og har alltid gått i den samme gjengen.
– Vi blir bedre kjent med hverandre når vi gjør ting sammen og snakker sammen. Vi snakker jo sammen mens vi holder på med andre ting også, seier Hilde.
– Vi har faktisk snakka om hva vi skal finne på når vi er sammen. Da vi var sammen første gangen, ble det mye fjernsyn. En av oss kom på besøk til den andre, og så satt vi der og glodde hele kvelden. Det ble ganske ensformig. Den siste økta har vi vært sammen på dagtid også, og gjort flere forskjellige ting, forteller de.

«Det må ikke bare bli kosing»

–      De fleste kjærestepar koser, kysser og klemmer litt også. Hva er kjekkest: Kyss, klapp og klem eller andre ting?

Begge deler er bra. Vi må ha litt av alt. Viss det ikke hadde vært noe av kyss, klapp og klem, ville vi bare vært bestevenner og ikke kjærestar. Men samtidig må du ha bestevenn-delen med også, det må ikke bare bli kosing, understreker Vegard.