Gå til innhold
☰ Meny

Hvordan vet man om man er klar for å gifte seg?


Hvordan vet man om man er klar for å gifte seg?
Hei!

Tusen takk for spørsmålet ditt. Mange drømmer om å gifte seg og dele livet sammen med noen, så hvordan vite når en er klar er, et godt spørsmål. Vi vet ingenting om hvor gammel du er og om du er i et forhold eller ikke, men vi skal prøve å gi deg et svar så godt som mulig. Etter norsk lov kan du ikke gifte deg før du er 18 år, men hvordan en så skal vite når en er klar for å gifte seg, er det ingen fasit på.

Les: Ungt å gifte seg som 19-20 åring

De fleste starter forholdet sitt med en forelskelse, men det er viktig å være klar over at forelskelsen går over og at en derfor trenger å bygge relasjonen til hverandre på noe mer enn følelser dersom man vil gifte seg.

Så hvis en ønsker å inngå ekteskap med den en er i forhold med, bør en være godt kjent med hverandre, ha det samme livssynet og de samme grunnleggende holdningene og verdiene til livet og en felles plan for fremtiden. Begge bør også være sikker på at dette er et gjennomtenkt ønske og være klar for den forpliktelsen det er å inngå et livslangt ekteskap.

Les: 60 ting å snakke med kjæresten om

Fordi ekteskapet er ment for å vare livet ut, er det altså lurt å finne ut så mye som mulig om hverandre før en gifter seg, slik at man er trygge på hverandre. Det kan også være lurt å snakke med den en er i forhold med om hva han eller hun har som mål i livet, og hvis det samsvarer godt med dine mål for livet, kan det være til hjelp å vite om en er klar eller ikke å gå videre med forholdet. Så kan det også være fint om en har noen felles interesser, felles venner og felles meining for hvor en skal bo og hvordan en skal oppdra barna sine.

Det er ganske individuelt hva en synes er viktig i livet og jo viktigere en sak er for deg, jo viktigere er det at du vet hvordan den andre forholder seg til det. Dersom du drømmer om å reise ut som misjonær, blir det ikke så enkelt om du gifter seg med en som satser alt på å starte småbruk i Norge. Dersom du aldri kan tenke deg å bo i Oslo, vil det ikke være så godt å være gift med en som aldri kan tenke seg å flytte fra Oslo. Så noen ting er det derfor godt å snakke gjennom og ikke bare tenke at alt går seg til når en er gift, for det gjør det ikke alltid.

Det kan også være til hjelp å høre hva familie og venner synes om dere som par.

Vi legger til noen lenker fra vår hjemmeside, der er det mange gode tips.

Hvordan vet to kjærester at de passer sammen
Soul mates
Den rette
Jakten på den rette
Hvordan finne den rette
Hvorfor gifte seg

Håper dette var til hjelp.

Vennlig hilsen GuttogJente.no