Kan jeg være kristen selv om jeg banner konstant og drikker meg drita?

Hei, jeg er jente 15 og er kristen. Jeg er med i en vennegjeng som er litt motsatt av det familien min er. Jeg har forandret meg mer og mer og nå har jeg blitt som vennene mine. Noe jeg ikke helt ønsker å være.. jeg har begynt å banne, drikke meg mer en full, sende nudes ish, snakke dirty med gutter, og snakke ned andre.. Vet ikke hvordan jeg skal komme meg ut av dette..
neste år begynner jeg på en kristen videregående skole og flytter fra vennenne mine, men er redd jeg har forandra meg så mye at ikke jeg kan få en slutt på feks banning og drikking.. jeg har også veldig dårlig selvbilde, derfor sender jeg bilder til gutter av rumpa mi der jeg står i g-streng. Men jeg vet det ikke er bra og det er ikke sånn jeg ønsker å være.
Men jeg lurer.. kan jeg være kristen selsom jeg banner konstant og drikker meg drita..
Er jomfru men ser for meg at jeg fort kunne mista dommen før ekteskap, er det helt forferdelig?
Også tullet jeg også hele tiden om at jeg er lespisk (er for homofili) og kysser og kliner med mine jentegjenger for gøy..
Hvordan kan jeg slutte med alle disse tingene? Er jeg en god nokk kristen om jeg ikke klarer det?
Jeg har egentlig bare gitt opp å slutte å banne btw..

Gutt og Jente svarer:

Kjære jente på 15 år.
Vi mennesker har alle et ønske og behov for å passe inn og kjenne på tilhørighet, derfor blir det ofte til at vi lar venner og de som er rundt oss påvirke den vi er.
Det kan ofte være vanskelig å gå imot strømmen, eller stå for ting som ikke vennene våre forstår eller synes er teit. Derfor er jo ofte det enkleste å bare være som alle andre.

Les: Alkohol og ikke-kristen venninne
Men det å være kristen handler jo om at vi ønsker å leve sånn som Gud ønsker for våre liv og da må vi ofte ta valg som koster litt. Gud har jo en god del regler i bibelen som er laget for vårt eget beste, fordi han vet hva som kan skape store skader både i vår sjel og i vårt hjerte. Mange jenter har store sår i livet sitt på grunn av at de har hatt mange sexpartnere og føler seg mer som en bruk og kast gjenstand enn som et menneske med verdi. Dette ønsker ikke Gud for oss, derfor vil han at vi skal vente med sex til vi finner den personen som virkelig elsker oss for den vi er og vil dele livet sitt med oss.Da får du ei trygg og god ramme rundt seksuallivet ditt som vil gjøre til at sexlivet blir sånn som Gud hadde tenkt, en velsignelse .
Les: Hvordan bygge opp selvbildet?

Gud ønsker at vi skal ha et sunt og godt selvbilde hvor vi vet hvor høyt elsket vi er. Mange ganger er det jo fordi vi ikke har et rett selvbilde at vi har behov for å snakke ned andre eller sende nudes og sånne ting. Men Gud ønsker at vi skal fylle oss med det han sier om oss sånn at ikke vi har behov for dette, og at vi er trygge i at vi er elsket uansett for den vi er.
Når det gjelder drikking så vet vi jo at det som regel fører med seg masse dårlig samvittighet og anger dagen derpå. Når vi drikker har vi så lett for å tøye grensene og gjøre ting vi angrer på i ettertid, så derfor sier bibelen at det ikke er lurt å drikke seg full.
Les: Alle vennene mine drikker

Igjen sier Gud dette for vårt eget beste, han er ikke en streng dommer som vil ødelegge for oss, men en god pappa som vil det beste for ungene sine.
Heldigvis finnes det nåde og tilgivelse hos Gud, og har vi synd i livet vårt kan vi be Gud om tilgivelse å få vasket vekk våre synder på grunn av det Jesus gjorde for oss på korset. Men det er viktig å være ærlig med Gud og følge den samvittigheten han har lagt ned i hjertet ditt, for som kristen kjenner vi inni oss når vi gjør ting som bedrøver Gud. Da er det kjempeviktig å vende oss bort fra det og be Gud om en ny start. Han er alltid klar for å ta imot oss, men vi må ville komme selv.
Les: Guds nåde er større enn alt

Du lurer på om du kan være en kristen når du banner og drikker deg full. Det kan du lese om i dette svaret: Er jeg kristen hvis jeg banner? Og disse to svarene forteller litt om hvordan du kan greie å slutte:

Hvordan slutte å snakke stygt?

Slutte å banne

Det kan være ganske vanskelig å ta valg som går mot vennegjengen du er en del av. Det kan derfor være lurt å tenke gjennom hvilket miljø du oppsøker og hvilke venner du holder deg til og søke miljøer og venner som hjelper deg til å ta gode valg. Når du nå til neste år flytter og begynner på videregående, har du en god mulighet til å få en ny start med nye valg og nye vaner. Nye vaner kommer ikke av seg selv, de må du hele tiden velge å gjøre.

Les: Sett dine egne grenser

Vi vil anbefale deg å ta kontakt med en voksen du stoler på eller ei kristen jente som er noen år eldre enn deg, som du kan prate med og som kan hjelpe deg og støtte deg, det er så viktig å ha noen i livet vårt som vi kan stole på og prate og som kan be for oss når ting er vanskelig.
Vi ønsker deg masse lykke til videre , og husk det er bare du som kan ta gode valg for ditt liv!

Her er flere tips til flere spørsmål og svar om lignende temaer som du kanskje også vil ha nytte av å lese:
Alkohol og alene som kristen
Selvbilde
Jeg banner når det passer meg…
Vil ikke drikke alkohol
Å være fremmed i egen kultur
Er det greit å drikke bare litt?
Deling av nakenbilder
Synd å sende drøye snaps?
Naken på Skype og Snapchat

Vennlig hilsen GuttogJente.no