Gå til innhold
☰ Meny

Selvbilde og sex


Hva som er farlig med å ha sex?
Jeg er en jente på 15, og vil bli mamma i ung alder! jeg har ikke så godt selvbilde, at jeg kan ha sex! vil ikke vise meg for gutter.
hva kan jeg gjøre med selvtilliten? selvbildet? jeg føler ikke meg som en person, venner respekterer. har kontakt med en del gutter, men ikke sånn at jeg kan ha sex med dem.Svar 23.03.2020
Kjære jente 15 år.

Jeg skulle ønske du hadde en voksen å snakke med, for de tingene du nevner her er litt for mye til å svare på her. Jeg vil anbefale deg å oppsøke helsesøster på skolen din, eller en annen voksen du stoler på, slik at du kan få skikkelig hjelp med alle tankene dine.

Du spør om hva som er farlig med sex, og det er ikke noe farlig med sex når det skjer på den rette måten. Men sex er mer enn å klemme noen, sex er veldig intimt og man er veldig sårbar når man er intim med noen. Sex er derfor ikke noe man bør ha før man er gift og trygg sammen. Du sier selv at du har dårlig selvbilde og ikke vil vise deg for gutter, og det er heller ikke riktig at du viser deg for gutter. Verken sex eller det å få barn er noen god metode for å få bedre selvbilde og større respekt. Du trenger å ha det godt med deg selv før du begynner å tenke på å få deg kjæreste, gifte deg og få barn.  Barn trenger mor og far som er voksne og trygge.

Du er skapt av Gud, han elsker deg og han vil så gjerne at du skal føle deg viktig og verdifull slik du er. Han vil ikke at du skal oppleve å bli såret, avvist og sviktet av kjærester og sexpartnere.

Noen av artiklene våre kan være nyttige for deg å lese.

Du er unik

Selvbildet

Sett dine egne grenser

Lykke til.

Hilsen GuttogJente.no