Sove sammen med kjæresten

Jeg er en jente på 18 år som nettopp har fått kjæreste. Han er kristen og vi har felles verdier.

Vi er begge enige om å vente med sex til ekteskap. Men det jeg lurer på er om  det er galt å sove sammen? Jeg tenker ikke på å flytte sammen, men kanskje overnatte uten at vi har sex. Vi er ofte sammen  sent i helgene, det er ofte begge holder på å sovne på sofaen og jeg ser ikke noge galt med det. Kunne vi ha reist på tur sammen og delt rom?

Gutt og Jente svarer:

Hei!

 

Takk for spørsmålet ditt, flott å høre at du har valgt å vente med sex!

For det første: Bibelen sier ikke noe direkte om det er ok å overnatte i samme hus uten å ha sex før en er gift. Men den snakker mye om at det er lurt å flykte fra situasjoner som er fristende og som lett kan få oss til å snuble. Den snakker også om at vi ikke skal lede “vår bror” til fall.

Foreldrene dine ønsker tydeligvis å støtte og hjelpe deg i din bestemmelse om å vente med sex. Kanskje vet de erfaringsmessig at vi alle har større sjanse for å lykkes med det vi har bestemt oss for når vi har noen som holder oss ansvarlige. Foreldrene våre har også på en særlig sterk måte en stemme inn i livene våre. I tillegg vil det at kjæresten din overnatter hos foreldrene dine ikke sende ut de samme sterke signalene til omverdenen om at dere har sex, som dere sender ut ved å overnatte hos hverandre.

 

Hvis du og kjæresten din først velger å overnatte under samme tak, vil det være mye lettere å holde seg til grensene dere har satt for dere selv med foreldrene dine tilstede. Kanskje opplever du det som om at foreldrene dine forsøker å utøve kontroll, men sannsynligvis handler det om at de er noen erfaringer rikere enn deg og bare ønsker å hjelpe deg å lykkes med det du har bestemt deg for. Du er heldig som har noen som ønsker å se deg lykkes rundt deg!

 

Du har rett i at folk tenker hva de vil uansett, men hvis du selv ønsker å være et forbilde -og ikke gi inntrykk til andre om at dere har sex- kan det være lurt å tenke gjennom dette.

 

Les også: Galt å sove i samme hus? / Vil ikke at folk skal tro at vi har sex

 

Vennlig hilsen GuttogJente.no